fbpx

Sanjam svet, kjer vsak vodi sebe iz ljubezni, razmišlja ekosistemsko, živi svoje osebno poslanstvo ter poslanstvo organizacije in z zaupanjem soustvarja blaginjo za vse. V takšnem svetu želim živeti. To je svet, kjer je vsak posameznik zase sonce, ki s sveta odganja sence, kot pravi slovenski pesnik Tone Pavček.

Da je takšen svet mogoč, nam pokaže delovanje vesolja, kjer vse teče v sozvočju. Sonce je le ena od zvezd, ki se med seboj povezujejo v ozvezdja, ta pa v galaksije. Rimska cesta, ki vsebuje 200 do 400 milijard zvezd, je le ena od milijard galaksij v opazljivem vesolju. In vendar v vsem tem nepredstavljivem obilju sonc vse teče tako, kot mora, in je urejeno na način, da podpira življenje na naši materi Zemlji.

Staroselci na planetu Zemlja so bili zelo povezani z zvezdami in s kozmičnimi cikli in mnoge njihove modrosti so vtkane v pojme aroha, eb, ikigaj, oikos in ubuntu. Ko izvorna mesta teh besed s petih celin na karti sveta povežemo s premicami, dobimo obliko ozvezdja Kasiopeja. Pet njegovih najsvetlejših zvezd tvori obliko W. Naj nas to spomni na angleški besedi We in World. Mi soustvarjamo naš svet.

AEIOU voditelj je vsak zase sonce, je zvezda, ki širi svetlobo. Povezani z energijo ljubezni lahko zgradimo nov svet. Naj sanje postajajo resničnost.

Zato v svet pošiljamo posebno darilo, A Gift from SLOVEnia, Insights from AEIOU Leaders. Naj bo to naš prispevek za boljši svet ob 30. letnici Slovenije in pred začetkom predsedovanja Slovenije Svetu Evrope.

Voditeljstvo.si

© 2015–2020 VODITELJSTVO, Vodenje, razvoj in svetovanje,
Sonja Klopčič s.p.

Izvedba: ŠPM

“Dajem impulze za spremembe in utiram nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.”

Sonja Klopčič, podjetnica, managerka in voditeljica