fbpx

Nikoli nisem pila kave in tudi pitje čaja sem skoraj povsem opustila. Nič od tega ne pogrešam. Pogrešam pa to, da gremo na kavo. Pri tem kava skoraj ni pomembna, saj je to predvsem snidenje, prijeten klepet, izmenjava novic, deljenje idej. Rada se srečam s soljudmi, prisluhnem izkušnjam drugih, dobrim zgodbam, ki dajejo navdih, pa tudi slabim, ki vabijo v globok premislek. Vse to pogrešam.

A za globok in iskren pogovor ni potrebna fizična bližina. Prepričana sem bila, da se tak pogovor lahko razvije tudi preko spleta, v družbi ljudi, ki jih povezujejo podobne vrednote, miselnosti rasti, predanost napredku in zaupanje v sodelovanje.  

Novembra sem zato naredila test in sem organizirala ponedeljkove spletne pogovore. Dopoldan sem na pogovor povabila tiste, ki so prebrali knjigo AEIOU voditeljstva. Naj ob tem povem, da je model AEIOU voditeljstva oktobra prejel zlato priznanje za organizacijsko in družbeno inovacijo pri Zasavski GZS. Na teh srečanjih smo se usmerili v to, kako lahko posamezne pristope aroha-eb-ikigaj-oikos-ubuntu uporabimo v praksi pri razvoju naših organizacij.

Na popoldanska srečanja, ki so bila bolj usmerjena v voditeljev osebni razvoj, pa sem povabila bralce in uporabnike Mojega vodnika za AEIOU voditeljstva. Ti pogovori so potekali na način, da je vsak od udeležencev najprej sam opravil vaje iz vodnika, na srečanju pa smo se pogovarjali o njih. 

Na srečanjih so poleg mojih prijateljev in znancev sodelovale tudi osebe, ki jih do srečanja sploh še nisem poznala. Prijetno sem bila presenečena, da smo vsi takoj začutili, da smo soustvarili varen krog, kjer lahko odkrito podelimo razmišljanja, pomisleke, ideje, izkušnje. Izkusili smo, da je to krog, v katerega lahko veliko prispevamo in od katerega lahko tudi sprejmemo bogastvo različnih uvidov in spoznanj. To so bili pogovori, ki so nas vse bogatili.

S to dobro izkušnjo vas vabim, da osebna srečanja ob kavi in čaju v zimskih mesecih nadomestite s smiselnimi in navdihujočimi spletnimi pogovori.

Ustvarite  prostor povezovanja in sinergije, povabite sodelavce in poslovne partnerje na zimske AEIOU pogovore

Letošnji december bo drugačen, podobno velja za razmišljanja o novoletnih darilih. Nočemo podarjati nekaj, kar ni koristno, kar bo postalo lovilec prahu. Sodelavcu, poslovnemu partnerju, sočloveku, želimo podariti nekaj, kar je res vredno. To so lahko nova znanja in spoznanja, navdih, predvsem pa naš čas. 

Novoletno darilo je lahko kombinacija pogovora in knjige. Na pogovor povabite svoje sodelavce in poslovne partnerje. Obdarite jih tudi s knjigo AEIOU voditeljstva, ki ji dodate osebno posvetilo, vaše spodbudne misli in dobre želje.

Knjiga AEIOU voditeljstva je na voljo tudi v angleščini, z njo pa boste naredili pravo potezo zaradi več razlogov: 

• Knjiga predstavlja z zlatim priznanjem za inovacijo nagrajen model AEIOU voditeljstva in še druge štiri modele za razvoj organizacij in ljudi. 

• Knjiga prinaša 11 navdihujočih zgodb slovenskih voditeljic in voditeljev. 

• Knjiga ima 44 zgodb za nove uvide in navdih. 

• Knjiga ima darilo – CD z zvočno podporo, pravo zvočno kopeljo. 

 • Knjiga je bila pisana z ljubeznijo in bralci to začutijo.

 Moj vodnik za AEIOU voditeljstva pa bo bralce in udeležence pogovorov pospremil v osebno potovanje v globine AEIOU voditeljstva.

Če bi radi podarili to izjemno darilo, mi pišite na sonja.klopcic(at)sk-sp.si, da se dogovorimo o podrobnostih in o terminih, ko se bomo v prijetnem in sproščenem vzdušju pogovarjali o novi kodi voditeljstva in o njeni uporabi za napredek vsakogar in vseh. 

 

Voditeljstvo.si

© 2015–2020 VODITELJSTVO, Vodenje, razvoj in svetovanje,
Sonja Klopčič s.p.

Izvedba: ŠPM

“Dajem impulze za spremembe in utiram nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.”

Sonja Klopčič, podjetnica, managerka in voditeljica