fbpx

Izjemna, navdihujoča platforma za kulturo srčnega voditeljstva, je ob prejetem vabilu na srečanje AEIOU voditeljev zapisal Ravi Chaudhry, indijski guru voditeljstva.

Drugo srečanje skupnosti AEIOU voditeljev, prvo globalno, saj so v skupnosti že predstavniki petih celin, je simbolno potekalo prav na svetovni dan Zemlje. Srečanje je bilo posvečeno arohi, vodenju iz ljubezni, in ekocivilizaciji, viziji prihodnosti človeštva. 

Matevž Rašković, nosilec ognja aroha, nas je uvedel v izvorni pomen maorske besede aroha. Ob tem sem tudi sama prvič slišala še za en pomen, da aroha pomeni tudi darilo. Da, če razumemo, da smo darilo drug drugemu, življenje dobi novo dimenzijo. Matevž je opozoril še na prevečkrat spregledano dejstvo, da je voditeljstvo staroselcev temeljilo na ljubezni, v sodobnih korporacijah pa smo ljubezen popolnoma ignorirali. Tudi v strokovni literaturi se pojavi le v povezavi z etičnim voditeljstvom.

Zatem je Violeta Bulc, nosilka ognja oikos, kuratorka ekocivilizacije, energično predstavila model ekocivilizacije, ki ga je ALL, All Ladies League pod vodstvom Harbeen Arora umestila v sto najbolj ključnih pristopov za spremembo sveta. 

Nato so se udeleženci povezali v manjše skupine po tri ali štiri. The Beyonder Patrick Cowden, ameriško – nemški glasnik vodenja iz ljubezni, je po vrnitvi v skupen prostor predlagal, da naj angleško ime Slovenia izgovarjamo tako, da se bo slišala ljubezen, love v besedi. Srečanje smo zaključili z močno meditacijo za širjenje ljubezni, ki jo je vodila Barbara Cukjati, nosilka ognja ubuntu in srčna coahinja. 

Po doživetem srečanju sem bila preprosto srečna, da smo s tem prvim globalnim srečanjem Slovenke in Slovenci pokazali pot v prihodnost. Močno sem občutila, da smo naredili preboj, ko smo v svet ponesli sporočila o vodenju iz ljubezni in vizijo nove, ekocivilizacije. Hvaležna sem vsem članom skupnosti AEIOU voditeljstva, ki so se s podpisom Manifesta AEIOU voditeljstva zavezali, da vodijo skladno z vrednotami aroha-eb-ikigaj-oikos-ubuntu in s tem korak po korak, a vztrajno, spreminjamo svet. Vabljeni, da se nam pridružite.

Posnetek srečanja do začetka meditacije je na voljo na povezavi.

Voditeljstvo.si

© 2015–2020 VODITELJSTVO, Vodenje, razvoj in svetovanje,
Sonja Klopčič s.p.

Izvedba: ŠPM

“Dajem impulze za spremembe in utiram nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.”

Sonja Klopčič, podjetnica, managerka in voditeljica