fbpx

Korona digitalizacija me zdaj še bolj povezuje v različne skupnosti, ki so, čeprav na daljavo, osnovane na povezanosti, ljubezni, sočutju, sodelovanju, predvsem pa v procesu kolektivnega zaznavanja, kaj se dogaja. Tako kot druge večje ali manjše motnje, nam tudi novi korona virus odpira možnost izbire, kako se bomo odzvali. Lahko se umaknemo, zapremo, zavijemo v kokon strahu, ali pa v kokon ljubezni. V kokonu ljubezni odpremo srce, um in voljo ter vadimo radovednost, sočutje, velikodušnost in pogum. Zapiranje v kokon strahu vodi v reakcije zamrznitve, nevednosti, medtem ko nas kokon ljubezni spodbuja, da začnemo graditi nove, trajnostne modele poslovanja, in svet, v katerem bi želeli vzgajati svoje otroke. Izbira je naša. Po fazi kokona ni vrnitve nazaj, poslovanje kot običajno ne bo več opcija. Zato je v tej krizi potrebno podpreti ljudi in se pripraviti na preobrazbo poslovanja. Najprej pa je na vrsti preobrazba vodenja. O tem sem pisala v reviji HR&M. Članek je na voljo tu.

Preobrazbo vodenja izvajamo tudi v šoli AEIOU voditeljstva in velikodušno delimo naša spoznanja v prvem mesecu, ko smo pluli s tokom aroha, z ljubeznijo. Tole je nekaj naših uvidov:

  • Ljubezen je obilje.
  • Prijazen, ljubeč in sočuten do sebe in vsakogar. Čas zase, opazovanje. Odpirajo se nova obzorja, ugotavljaš, kaj rad počneš.
  • Širiti pozitivizem. Preusmerjanje pozornosti na to, kaj je dobro.
  • Managerji opravljajo pomembno delo. Skupnost v izzivih. Skrb za druge in za okolje. Učinkovitost. Tempo. Drugačen pristop. Zdrava jedra.
  • Polno zadihati v vsak nov dan. Doživljanje, pristna interakcija. Čiščenje navlake.
  • Pogum za zasuk sveta. Ljubezen do človeštva. Hvaležnost.

ZDAJ je pomembno, da se ovijemo v kokon ljubezni in podpremo sebe, skupnost in čLOVEštvo. Ljubezen je peta dimenzija voditeljstva

Voditeljstvo.si

© 2015–2020 VODITELJSTVO, Vodenje, razvoj in svetovanje,
Sonja Klopčič s.p.

Izvedba: ŠPM

“Dajem impulze za spremembe in utiram nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.”

Sonja Klopčič, podjetnica, managerka in voditeljica