fbpx

Vedno sem zelo pozorna na roke, ki jih s partnerji določimo v skupnih projektih, in jih zanesljivo upoštevam. Tudi sama si zelo rada postavljam izredno ambiciozne cilje in roke, ki jih je težko loviti in se pogosto priganjam v akcijo, da jih dosežem. A v zadnjem obdobju treniram nekaj zame povsem drugačnega. Pri svojem najbolj svežem ustvarjalnem projektu, ki ga zdaj počasi zaključujem, sem se odločila za zame povsem nov način dela, za dosledno spoštovanje svojega ritma. Odločila sem si, da si bom pozorno prisluhnila in da se ne bom silila k delu, kadar moja želja za ustvarjanje ne bo resnično gorela. Zato si nisem postavila nobenega roka, temveč samo ključen cilj: da ustvarjam le tedaj, ko pri tem uživam, ko bom v stanju čiste kreacije. Spoznavam, da je to, da v polnosti spoštuješ svoj ritem, ga daš na prvo mesto in se ne ukloniš zunanjim dejavnikom in rokom, zelo zahtevna pot. A hkrati vem, da s tem nabiram pomembno notranje znanje, kjer je potrebno z zelo pretanjenim občutkom za ravnovesje prepletati snovni in nesnovni svet.

Projekt, v katerem ustvarjanje v svojem ritmu, je moja nova knjiga. Najprej sem sama sebi dala dovoljenje, da bom pisala samo tedaj, ko bom to resnično želela, ko sem bom notranje umirila in dovolila, da skozi mene piše spoštovanje, spodbuda, podpora, skrb za dobrobit vseh, navdih, skratka ljubezen. Radosti me, da mi je to uspelo in mislim, da se to pozna v knjigi, ki je te dni v lektoriranju.

Ob pisanju knjige sem bila vedno v kreaciji. Še vedno pa imam zelo močan elan tudi za akcijo in tega v zadnjem času zelo usmerjam v izvedbo edinstvene mednarodne izkustvene konference World of Synergy, ki nas bo z različnimi pristopi povabila v kreacijo. Že same aktivnosti pri izvedbi tega prebojnega dogodka mi dajejo energijo, saj potekajo v duhu sinergije tako v ekipi entuziastov, ki pripravljamo konferenco, kot pri govorcih in moderatorjih, ki jo soustvarjajo, pa tudi pri partnerjih. Nadvse me radosti, da se duh kreacije novega načina sodelovanja in vključevanja vseh tako lepo širi.

Ob opazovanju sebe pa sem vesela, da se čedalje redkeje znajdem v reakciji. Naučila sem se, da se znam v primerih, ki so me včasih v hipu potegnili v reakcijo, ustaviti in vzeti čas za premislek, če se resnično nujno odzvati.

Vabim vas v razmislek, kolikšen delež časa preživite v akciji, koliko v reakciji in koliko v kreaciji?  Kolikokrat se nezavedno odzovete na nek zunanji impulz in greste v reakcijo, ne da bi premislili, če je vaš odziv sploh potreben in če je primeren. Koliko energije in časa porabite za akcije, ki za vas niso pomembne? V kakšnih okoliščinah ste lahko najbolj kreativni?

Voditeljstvo.si

© 2015–2020 VODITELJSTVO, Vodenje, razvoj in svetovanje,
Sonja Klopčič s.p.

Izvedba: ŠPM

“Dajem impulze za spremembe in utiram nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.”

Sonja Klopčič, podjetnica, managerka in voditeljica