fbpx

Pred dvema letoma sem se v petek popoldan odpravila na mojo običajno pot v hrib, v gozd. To je bil dan inavguracije Donalda Trumpa. Kljub grenkemu priokusu glede Trumpove zmage sem bila ponosna, da se bo v Beli hiši prvič govorilo tudi slovensko. Hkrati pa sem občutila odgovornost, da pride iz Slovenije v svet tudi sporočilo o drugačnih vrednotah, ki jih zagovarja Trump. Na poti sem razmišljala, da je potrebno Trumpovi prisegi podati tudi drugo plat, sodelovalno, človeško, usmerjeno v dobro za vse.

To me je tako prevzelo, da sem običajno gozdno turo skrajšala in se hitro vrnila za računalnik in objavila stran Internet of Leaders. Tako sem ravno na 20.1.2017 začela širiti informacijo o skupnosti voditeljev, namenjeno povezovanju tistih, ki hočemo v poslovni svet vnašati človeške vrednote in imamo moč, da spreminjamo poslovno prakso.

Donald Trump je prisegel na dve Sveti pismi, obe je držala v rokah Slovenka, Melania Trump. S tem je Melania Trump postala druga prva dama ZDA, ki ni bila rojena v Ameriki, in hkrati prva, katere materni jezik ni angleščina. Zato sem stran Internet of Leaders postavila v angleščini, ker gre za skupnost, ki povezuje ljudi, ki so pripravljeni soustvarjati trajnostne poslovne prakse, z obogatenim poslovnim jezikom, ki vključuje ljubezen, sočutje, skrb, podporo in sodelovanje. Zapisala sem, da prva dama Melania Trump prihaja iz Slovenije, moje dežele, edine na svetu, ki ima ljubezen (love) v imenu. Zato sem se odločila, da širim idejo o povezovanju, sodelovanju in soustvarjanju blaginje za vse. Poslovni voditelji imamo moč, da spremenijo način delovanja poslovnega sveta, v naše odločitve lahko vključujemo človeške vrednote. Podpirajmo drug drugega v kreiranju novih poti. Ko sem stran objavila, sem se počutila nekako pomirjeno. Naredila sem, kar sem v tistem trenutku lahko.

Ideja, da iz Slovenije prihajajo močna sporočila o drugačnih vrednotah, o spoštovanju, sodelovanju, vključevanju, v meni še vedno gori. Tudi zato sem se zelo zavzeto vključila v pripravo edinstvene izkustvene konference World of Synergy. Skupaj s skupino entuziastov smo oblikovali vrhunski program in privabili navdušujoče govorce. Nastala je konferenca, za katero bi se vkrcala na letalo in odletela na katerikoli konec sveta, samo da bi lahko sodelovala na njej. In ta konferenca se bo zgodila v Sloveniji. Letošnji 20.1. je ponovno mejnik, do tega datuma so namreč na voljo bolj ugodne vstopnice za zgodnje prijave na edinstveno izkustveno konferenco World of Synergy. Vi, ki prebirate moj blog, dobro razumete, da je to prebojni dogodek. Računam, da se 14.3.2019 vidimo na ognjeni otvoritvi v Termah Olimia, kjer se bomo začeli uglaševati v sinergijo.

Voditeljstvo.si

© 2015–2020 VODITELJSTVO, Vodenje, razvoj in svetovanje,
Sonja Klopčič s.p.

Izvedba: ŠPM

“Dajem impulze za spremembe in utiram nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.”

Sonja Klopčič, podjetnica, managerka in voditeljica