fbpx

Letošnji praznik števila PI, 14.3.2018, je bil v mnogočem mejnik. V Sloveniji si ga bomo zapomnili po odstopu premiera, na planetu pa po smrti izjemnega znanstvenika Stephena Hawkinga. Zanimivo, da je odšel ravno na dan 139. obletnice rojstva Alberta Einsteina.

Ob tem sem se spomnila na to, kako je Masaru Emoto interpretiral Einsteinovo formulo E=MC2. Dejal je, da formula resnično pomeni: Energija = število ljudi pomnoženo s kvadratom zavedanja.

Masaru Emoto je že ob katastrofi v Fukušimi dejal, da je čas, da razumemo njen pravi pomen. Takrat je človeštvo pozval, naj radioaktivni vodi v okolici Fukušime pošiljamo pozitivne misli. V svojih dolgoletnih raziskavah in merjenjih vode s kristalno fotografsko tehnologijo je bil velikokrat priča, da se voda lahko pozitivno spremeni, če dobi čisto vibracijo človeške misli, ne glede na to, od kako daleč je bila dobra misel poslana. Več o rezultatih njegovih poskusov je na voljo na YouTubu.

Miselni krog preko Japonske sklenimo ponovno v Sloveniji. Miro Cerar je ob odstopu dejal, da oblast vrača ljudem. Pa jo vzemimo resno. Pri tem si pomagajmo z zgornjo interpretacijo formule. Mi smo tisti, ki s svojim zavedanjem soustvarjamo energijo v Sloveniji. Če želimo soustvariti pozitivno energijo, ki je potrebna za blaginjo Slovenije, moramo razširiti naše zavedanje. Preseči moramo delitve na nas in one, pogledati preko zdrah in prepirov ter se začeti odkrito in iskreno pogovarjati o tem, kaj lahko naredimo skupaj, s spoštovanjem, spodbujanjem in z zaupanjem. Tako bomo ustvarjali dobro energijo za vse in tudi s tem pomagali vzpostaviti razmere, da bodo lahko prihodnje vlade res postorile tisto, kar je potrebno. Če drug drugega oviramo, omalovažujemo, podcenjujemo, so razvojno premiki zelo težki. Zato odpustimo stare zamere in se s svežim pogledom usmerimo naprej. To bo bolje tako za vsakega posameznika kot za skupnost. Slovenija je že zdaj v očeh tujcev pravljična dežela. Če bomo ustvarjali dobro energijo, bo to (p)ostala tudi v očeh vseh, ki živimo tu.

Zdi se mi, da se je premik v zavedanju zgodil že 12 dni kasneje, 26. marca, na jubilejni 50. podelitvi nagrad GZS. Prireditev v Cankarjevem domu je bila vrhunska. Še posebej me je navdušil Aleksander Čeferin, predsednik evropske nogometne zveze, ki se je z odra Gallusove dvorane pošalil, da se ukvarja s športom, ki je največji vir strasti na svetu. V svojem govoru je med drugim dejal:

»Strast nasprotuje razumu in nas žene, da naredimo izjemne stvari… Strast plemeniti in nam pomaga deliti z drugimi. Omogoča nam, da spozabimo na svoje strahove in se znebimo ovir, ki nas ločujejo, da se srečamo z različnimi ljudmi, ki nam pomagajo rasti kot posamezniki.

Strast imam tudi do svoje domovine… Slovenija je vpisana v moje srce in se pretaka po mojih žilah….

Strast je povezana s srečo, veseljem in ljubeznijo. Brezpogojno ljubeznijo. Velike strasti življenja so vedno povezane z ljubeznijo. Strasti nam pomagajo, da presežemo sami sebe in se povežemo z ljudmi okoli nas.

Strast nam pomaga, da lahko realiziramo naše najbolj neverjetne sanje, pa čeprav po vijugasti poti. Pomaga nam, da lahko prenesemo preizkušnje in tragedije življenja. Strast nam daje moč in prepričanje, da lahko delamo čudeže.«

dr. Aleksander Čeferin, predsednik evropske nogometne zveze

Nagrajenec dr. Robert Golob pa je svoj strastni poziv k odgovornosti do okolja zaključil z mislijo Alberta Einsteina:

»Obstaja zelo izjemna močna sila, ki je znanost še ni uspela razložiti, To je sila, ki vključuje in ureja vse, vključno s pojavi v vesolju. To je sila, ki nam daje moč, ker pomnoži najboljše, kar imamo v sebi. To je sila, ki človeštvu daje upanje, da se izvije iz svoje slepe sebičnosti. Ta univerzalna sila je ljubezen.«

Albert Einstein

Fiziki so ob raziskovanju sil narave našli odgovore tam, kjer jih najbrž niso pričakovali: v širjenju zavedanja in ljubezni. Vesela sem, da se spoznanja o sili, ki vključuje vse in daje človeštvu upanje, spoznanja o ljubezni, ki povezuje in pomnoži najboljše, kar imamo v sebi, čedalje močneje širijo tudi med gospodarstveniki.


V tokratnem zapisu povezujem dve izdaji Idej za voditelje, ki jih naročniki vsak petek brezplačno dobijo na svoj e-poštni naslov. Če jih želite prejemati tudi vi, se nanje prijavite na https://www.voditeljstvo.si/ideje.

Voditeljstvo.si

© 2015–2020 VODITELJSTVO, Vodenje, razvoj in svetovanje,
Sonja Klopčič s.p.

Izvedba: ŠPM

“Dajem impulze za spremembe in utiram nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.”

Sonja Klopčič, podjetnica, managerka in voditeljica