fbpx

Zaupanje. Najbrž najpogosteje izgovorjena beseda na premieri knjige AEIUO VODITELJSTVA. Razgaliti, iskreno predstaviti vse, tudi ne tako bleščeče in sijoče plati svojih zgodb o uspehu, terja veliko zaupanje v pogovoru in tudi zaupanje v sposobnost prostora in bralcev, da bodo zaupano sprejeli s spoštovanjem. Voditelji, ki so delili svoje zgodbe, to zaupanje imajo.

Spoštovanje je bila najbrž druga najbolj pogosto izgovorjena beseda, predvsem v besedni zvezi spoštovanje do preteklosti. Gostitelj Janez Škrabec nas je povabil med svoje prednike, na domačijo jezikoslovca patra Stanislava Škrabca, ki se je v svojem bogatem opusu še posebej ukvarjal s samoglasniki. Predlagal je samoglasniški sistem s kratkimi in dolgimi samoglasniki in dosledno zahteval ločitev v kvaliteti naglašenih in nenaglašenih samoglasnikov.

Samoglasniki, ki so dali ime knjigi AEIOU VODITELJSTVA, pa so začetnice besed aroha, eb, ikigaj, oikos in ubuntu. Besede izhajajo iz avtohtonih ljudstev s petih celin. Staroselci so bili ljudje narave, zavestno povezani s svojim okoljem in usklajeni z ritmi narave in kozmosa. Brezčasne modrosti, ki nam jih prenašajo s simboli in besedami, nosijo v sebi znanja za razvoj ozaveščenih voditeljev.

Spoštovanje do preteklosti, povezovanje, samozavest, normalizacija in Slovenija so bile ključne besede, s katerimi smo pospremili knjigo AEIOU VODITELJSTVA v svet. Ob naročilu knjige lahko izberete tudi kazalko z eno od navedenih petih besed. Na spletni strani www.voditeljstvo.si v opombo napišite, katera kazalka vam bo označevala zadnjo prebrano stran v knjigi.

Dva dni po premieri knjige sem doživela še eno premiero. V studiu televizije Vaš kanal sem se prvič preizkusila tudi v vlogi televizijske voditeljice. Voditeljica oddaje Pravi ključi Irena Vide mi je prepustila, da sem izvedla zaključek oddaje. Celotno oddajo, v kateri sva temeljito osvetlili tudi zaupanje in spoštovanje, lahko pogledate tu.

Voditeljstvo.si

© 2015–2020 VODITELJSTVO, Vodenje, razvoj in svetovanje,
Sonja Klopčič s.p.

Izvedba: ŠPM

“Dajem impulze za spremembe in utiram nove poti z iskanjem pravičnosti za vse.”

Sonja Klopčič, podjetnica, managerka in voditeljica